Oameni de știință pentru umanitate

OAMENII DE ȘTIINȚĂ SE IMPLICĂ ÎN PROBLEME UMANITARE

Suntem un ONG format din oameni de știință din domeniul geoștiințelor, dintre care majoritatea activează la Universitatea din Suceava. Geoconcept are sediul în Suceava, în apropierea celui mai mare punct de trecere a frontierei dinspre Ucraina, de la Siret.

Invazia rusă din Ucraina din ultima săptămână a forțat deja un număr foarte mare de oameni să își părăsească casele și să caute refugiu în statele democratice vecine. Mai mult de 10% dintre persoanele care se refugiază înafara Ucrainei ajung în România, marea majoritate ac acestora fiind femei și copii, care reprezintă un grup de populație foarte vulnerabilă, care generează preocupări umanitare majore.

Autoritățile române, ONG-urile și voluntarii fac tot ce pot pentru a asigura sprijin logistic și medical, cazare și hrană pentru persoanele refugiate. Însă pentru a putea ajuta numărul tot mai mare de persoane care trec frontiera in fiecare zi, este nevoie de suport.

Geoconcept se implică în această situație umanitară prin donarea și prin strângerea de fonduri care vor fi utilizate pentru a asigura adăpost, hrană, transport și articole medicale pentru persoanele din Ucraina care caută refugiu în zona Sucevei.

Îi încurajăm pe colegii noștri care activează în domeniul științelor, dar și pe oricine altcineva dorește să contribuie la această cauză să o facă. Încercăm pe această cale să acordăm sprijin cât mai multor persoane care au nevoie de ajutor.

Dacă doriți să faceți o donație, vă rugăm să utilizați contul bancar de mai jos.

VĂ RUGĂM SĂ SPECIFICAȚI CUVÂNTUL “UKRAINE” SAU ”UCRAINA” LA DETALII ATUNCI CÂND FACEȚI TRANSFERUL SAU DEPUNEREA.

Nume beneficiar:
ASOCIATIA DE GEOGRAFIE APLICATA GEOCONCEPT

IBAN: RO 68 PIRB 3500 7469 9300 1000

Cod de identificare fiscala: 27813498
Adresa: Carlibaba, Tibau St. 30, Suceava county, 727110, ROMANIA
Nume contact: Marcel MINDRESCU
Telefon: 0040742051475
Email: marcel.mindrescu@gmail.com

Donatorii romani pot utiliza si formularul D230 pentru redirectionarea pana la 3,5% din impozitul anual datorat.