Environment

Marcel MINDRESCU, presedintele Asociatiei de Geografie Aplicate GEOCONCEPT si conferentiar univ. dr. habil la Departamentul de Geografie de la Universitatea Suceava a formulat, pe baze stiintifice si trimis catre autoritatile statului (la data de 12 februarie 2020), un RAPORT de specialitate insotit de 3 anexe privind procesul de administrare a parcurilor nationale si naturale din Romania si disfunctionalitatile constatate in urma acestei analize.

Raportul de fata constituie fundamentul pentru PETITIA formulata de presedintele Asociatiei de Geografie Aplicata GEOCONCEPT adresata institutiilor care coordoneaza si supervizeaza activitatea ariilor protejate din Romania. PETITIA a fost conceputa si redactata in conformitate cu Art. 7 din Legea nr. 554/2004, si s-a cerut verificarea, supervizarea si corectarea disfunctionalitatilor relevate in cadrul raportului prezent, cu respectarea legislatiei in vigoare.

DOWNLOAD

=

RAPORT de specialitate privind Parcurile Nationale si Naturale din Romania

=

Anexa nr 1-Evaluarea website-urilor parcurilor nationale si naturale din Romania

=

Anexa nr 2-Taierile de arbori din bazinul Ceremurs_Jupania_Mtii Maramuresului

=

Anexa nr 3-Taul Muced Importanta stiintifica PN Muntii Rodnei

=

Distrugerea sitului de importanta stiintifica internationala Taul Muced

=

PETITIE Marcel Mindrescu Asociatia de Geografie Aplicata Geoconcept

In urma acestui demers realizat de catre un cadru universitar si om de stiinta pe baze stiintifice si metodologice clar exprimate, am primit urmatorul raspuns de la directorul general RNP ROMSILVA SA

=

Raspunsul RNP ROMSILVA la PETITIA formulata de catre presedintele GEOCONCEPT

=

RAPORT

Braconajul și efectele sale asupra populației de capre negre (Rupicapra rupicapra) din Parcul Național Munții Rodnei